Ana içeriğe atla

Kendine İnan!

Yeni sınav sistemi olan YKS’ye hazırlanan adayların yine en büyük kuşkusu “Konular yetişir mi?” sorusu oluyor. Hepsi nasıl bitecek diye düşünmek yerine bence sınava kadar üzerine ne ekleyebilirim diye düşünmelisin.
Ders çalışmaya ilk başta büyük bir hevesle başlarsın çünkü ilk konular genelde kolay olur, fakat ilerleyen aylarda ise bir bıkkınlık hissi gelir. İşte pes edenler her zaman kaybeder, her konuda. Bıkkınlık hissini yenenler ise hedeflediği üniversiteyi kazanır. Sen, bırakmayıp çalışmaya devam etmelisin! Senin ders çalışmayı bırakma gibi bir lüksün yok.
  • Sakın tıka basa yemek yemeyin ve kendinizi de aç bırakmayın. Ne yapmak lazım ? Az yiyin ve sık yiyin. Örneğin 4 saatte bir sizi rahatsız etmeyecek şeyler yemeniz daha iyi olacak. karnınızı asla doyurmayın. Çok yemek zekayı anlama kabiliyetini ve idrakı köreltir. Bu kadarla da kalmaz sizi embesil bir üşengece çevirir. Hiç bir şey yapmak istemezsiniz. Beyniniz bile düşünmeye üşenir. az yiyip kuş gibi hafif hissedip zihinsel ve bedensel olarak aktif olun ve bedeniniz ve zihniniz rahatlıkla bezenip aktif davransın. Günlük çok kalori alanların hafızalarının köreldiği ve problem çözme yeteneklerinin azaldığı yapılan bir araştırmada gözlemlenmiş. O yüzden patlayana kadar yemek yok.

  • Mümkünse güneş doğmadan uyanın. O saatte aşırı dinç olursunuz ve beyin fonksiyonlarınız mükemmel ötesi çalışır. Ders çalışırken aşırı uyanıklık , yüksek basiretlilik ve yüksek ders çalışma isteğiyle bezenirsiniz çünkü gün ışığı uyurken insan vücuduna zararlı ve o vakitte uyanıldığında basiretiniz uyanıklığınız ve mantıksal varsayımlarınız , düşünme gücünüz daha kuvvetli olur. Bence 10- 11 de yatıp 5 de kalkmak süper olacaktır sizler için.  *Logic54

  • İnsan beyni öyle bir şey ki bir şeyi yapacağına inanınca onu yapmak için elinden gelen herşeyi yapar. Yapamayacağınıza inandığnız vakit onu yapmamak için elinden gelen her şeyi yapar. Böyle lanet bir şey ne yazık ki. Örnek verecek olursak hani okulda bazen dersleri kötü olan ve çok yüksek zekaya sahip olmayan insanlar vardır. Bu insanların herhangi bir öğretmenle arası iyi olur ya da bir konuyu çok iyi dinler ve o konuyu herkesten iyi yapar ve birden o bölüm dersi mükemmel gelmeye başlar. Kendine o konuda olan güveni arttıkça zihnini o konuya daha çok yöneltir ve o dersi sevmeye başlar. Siz ne yapacaksınız? Ders çalışmayı sevip kendinizi ders çalışmaya alıştıracaksınız ve bilincinizi kazanacağınıza inandıracaksınız yoksa kazanamazsınız çünkü beyninizi kazanacağınıza ikna etmeniz ve kazanmaya motive etmeniz lazım yoksa çalışmalarınızdan verim alamazsanız. Sabah kalkıp okula mı gideceksin ? bi 15 dakika bak kardeşim dün işlediklerine ne kaybedersin ? İnsan bir kere boşlayınca bile derse karşı içine soğukluk gelir. Önemli olan dersle arayı iyi tutmak öküz gibi çalışmak değil.

  • İnsanoğlu gözü aç bir varlıktır. Sen biraz çalışıp başardığını görünce emin ol daha fazlasını isteyeceksin ve beynin buna paralel olarak sürekli planlar kurup , fedakarlıklar yapmak isteyip kendisini bilgi öğrenmeye hazır hale getirecek. Ha ama bu gün çok verimli geçti süper ötesi bir çalışma oldu zaten kazanırım düşüncelerine varıp yarın olunca bu düzeni sallarsan emin ol soğursun ve yine eski haline gelene kadar 2 3 gün geçer. Çok iyi gidildiği vakit bunu elden bırakmamak aşırı derece önemli bir olay.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİKTİR ET!

                                                         SİKTİR ET! Bugün sana sert gerçeklerden bahsedeceğim. Bugün sana gerçek başarının sırrını vereceğim. Ve eğer dediklerimi uygularsan kimse senin önünde duramayacak,kimse sana bir daha laf etmeye dahi cürret edemeyecek. Öncelikle sana bir soru sormak istiyorum. Kendini değerli görüyor musun ? Kendini diğer insanlar kadar değerli görüyor  musun ? Ben sana söyliyim kendini değerli falan görmüyorsun. Her gün düşüncelerinde kendini eze eze bir hal oluyorsun.Her gün kendine sövmekten başka bir şey yapmıyorsun. Kendi değerini neye göre belirliyorsun ? Kendi özelliklerine,kendi inançlarına,kendi prensiplerine göre mi yoksa başkalarının düşüncelerine göre mi ? Cevabı aslında çok basit. Başkalarının düşünceleri senin için daha önemli. O sana aptal diyor, kendini aptal zannediyorsun. O sana yapamazsın diyor,yapamayacağını sanıyorsun. O sana bir bok olamazsın diyor,sende benden bir bok olmaz diye etrafta geziyorsun.Ve sonra

Bugün Yarım Kalanlara Rağmen

Bugün yarım kalanlara rağmen yarın tam olacaklar için savaşmaya devam etmelisin. Yaşamaya devam etmelisin demiyorum; demiyorum çünkü o savaşa girmeden yaşamaya başlayamazsın. Kazanmalısın da demiyorum çünkü yine biliyorum ki kazandım dediğin her şeyde bir kaybettiğin var. En iyi sen bilirsin; her şeye sahibim dediğin anda hiçliğe düşen de sendin bu ‘O’ diye hissettiğin anda en yarım kalanda. Kim ne anlatırsa anlatsın o acıyı çeken de sen oldun aynı acıdan geberip kendi omzunda ağlayan da sen olacaksın.  Acı çekmek  çoğunun işine gelip nefes dahi almanın hayatın cezası olduğunu düşünenler olsa da bende eminim ki hayatta güzel anlar da var.  Eğer varsa benim bir tane bile güzel anım olmadı diyen tüm güzel anlarımdan vazgeçmeye hazırım ben. Hazırım çünkü içimizde yerin yedi kat dibi de var karanlığın her tonunun olduğu; yedi kat göğü de var beyazlarının hüküm sürdüğü. Bir de  Dünya  var işte tam ortada duran. Hepinizin karanlığın tonları arasında gezindiği de oldu beyazın içinde ka